Missie

Binnen omringt u zich met comfortabel, zacht, warm of mooi textiel. Buiten wordt binnen door met dezelfde materialen een eenheid te creëren.  Onder uw luifel filteren outdoor gordijnen het overdadig zonlicht. Binnen houden ze net de koude tegen.

Het door Texterior voorgestelde kwalitatief en vernieuwend textiel zorgt voor een grensvervaging tussen die binnen-en buitenruimte. De samensmelting tussen ‘textiel’ en ‘inter’-of ‘exterieur’; dàt is Texterior. Het ontdekken van uw woonwens, het verrijken van uw woonervaring is onze missie.

Geniet, rust, aperitief, speel, degusteer, werk,… en bewonder. Kom thuis, we ontzorgen u graag.

Onze aanpak

1. Afspraak

Plan vrijblijvend en gratis uw afspraak in. Wanneer u uw gegevens achterlaat in het online formulier op deze site, contacteren we u graag om de afspraak volgens uw voorkeurdata in te plannen.

2. Advies

Dit verkennend gesprek is een informatiewissel; we krijgen inzicht en analyseren de ruimte.

Isolerend, zonwerend, verduisterend, gezelligheid, privacy, …welke is de beoogde functie?

  • Hoe is de architectuur van de ruimte (vloer, plafond)? Hoe is de lichtinval er?
  • Wat is er al of wat blijft, en wat verdwijnt? Welke stijl wenst u?
  • Zijn er kinderen (veiligheid) of is er een specifieke behoefte aan gebruiksgemak?
  • Houden we rekening  met dieren?

Tijdens de afspraak adviseren en visualiseren we aan de hand van staaltjes, onze expertise, en op basis van uw esthetische en functionele vragen. Zo komen we tot uw droominterieur en verrijken we uw woonwensen. 

3. Maatopname

Een maatopname vereist nauwkeurigheid, expertise en kennis van de gewenste producten. Indien de ruimte het toelaat, neemt onze interieurontwerper meteen een maatopname op zodat de offerte precies overeenstemt met dat wat besproken werd. 

4. Nauwkeurige offerte

Er volgt een gedetailleerde offerte van voorgestelde producten en plaatsing, en info over leverings-en installatietermijn.

5. Plaatsing

Plaatsing gebeurt door onze eigen teams. Texterior vakmannen beschouwen precisie en proper werken tot hun kerntaken. De gordijnen worden bij levering met de grootste zorg volledig verpakt, en verplaatst in een hangend transport. Na plaatsing wordt alles weer netjes gezet. Zo kan u meteen genieten van uw nieuwe interieur.

6. Dienst-na-verkoop

Uiteraard stopt het voor Texterior niet na de plaatsing; wij blijven stand-by voor bijkomende vragen of dienst-na-verkoop. 

Sterktes

Onze eigen plaatsers hebben de juiste expertise om netjes en ordelijk te werken. We garanderen een piekfijne afwerking en stipte uitvoering volgens afgesproken planning. Uiteraard blijven we beschikbaar bij vragen of problemen. 

We brengen de showroom tot bij u. In uw ruimte krijgen we het best een goed beeld over de architectuur, de lichtinval, de functionaliteit,… . Welke structuren, kleuren, vormen werken?  Wat is er (al) aanwezig? Welke stijl, wat blijft, wat komt of wat verdwijnt? Hoe zijn vloeren, plafonds, meubels? Wie zijn hun bewoners en wat is het gewenste gebruikscomfort? Enkel zo komen we tot een mooi overzicht. Dit consistent geheel ambiëren we ook doorheen het verdere proces; vanaf het eerste contact tot en met dienst-na-verkoop.

  • Persoonlijke aanpak, op maat: we garanderen een betrouwbaar advies over de verschillende textiel-oplossingen,  èn kunde in wat technisch, ruimtelijk, budgettair en esthetisch kan voor uw woonomgeving
  • Klantgericht èn focus op uw comfort ; de showroom komt tot bij u, we  stemmen onze voorstellen af op uw noden en wensen.

Texterior biedt enkel de meest kwalitatieve producten aan, en werkt hiervoor samen met de meest gerenommeerde merken; ze zijn één voor één vernieuwend, hebben een ruime expertise in hun segment, testten hun producten uitvoerig, en hun producten zijn esthetisch èn functioneel. Merken uit ons gamma; Sunbrella, Inside Blinds, Creation Baumann, Ligne Pure, Limited Edition, Nobilis, …

Wij staan voor een nauwkeurige en correcte offerte. De  interieurontwerper werkt met u een proces van aanpak met de uitvoeringstermijnen uit. De factuur wordt hierop afgestemd. Financieel weet u precies waar u staat, ook dit is ontzorgen.

Duurzaamheid en kwaliteit zijn uitermate belangrijk voor Texterior.

Texterior kiest daarom zorgvuldig haar fabrikanten. De partners waarmee we samenwerken, gebruiken kwalitatieve en duurzame materialen. Zij stemmen hun producten af op de lokale markt. Zij creëren, ontwerpen en produceren in hoofdzaak in België (weverij, tuftafdeling, ververij, spinnerij) of in Europa. Uit respect voor het milieu, nemen zij daarnaast nog een aantal andere maatregelen; hergebruik van grondstoffen (water decanteren en oxigeneren, warmtepompen, zonnepanelen, …)  Overproductie wordt vermeden door enkel op aanvraag te produceren, bovendien kan u zo rekenen op persoonlijkheid, echt vakmanschap en de nodige kwaliteitsgaranties. We controleren het aanleverproces, beheren de kwaliteit en kwantiteit in productie èn dragen zo ons steentje bij voor het milieu

Vaandeldragers

Gegroeid vanuit een passie voor textiel en interieur, startte Ilse Texterior. Textiel-lover, interieur en exterieur ontwerper en steeds zoekend naar de optimalisatie van een ruimte, met oog voor een perfecte invulling van het relaxte leven, …waar kon dit beter blenden dan in Texterior; textiel en interieur/exterieur, verweven in één?

Met een ruime expertise  in het opzetten en implementeren van projecten en daarna als verantwoordelijke van een showroom (interieur-gerelateerd) was ze steeds betrokken bij het ontwerp, organisatie en finaliseren van een bouwproject op afwerkingsniveau.

In de hectische combinatie van werk en mama zijn van 3 actieve kids, weet ze als geen ander hoe comfort, kwaliteit en duurzaamheid in het dagelijks leven kunnen bijdragen tot een relaxt thuis-gevoel. Functionaliteit, esthetiek, gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijkheid zijn hierbij kernelementen. Ilse zet graag haar schouders onder uw project, om tot een mooi resultaat te komen. Uw tevredenheid is haar doel.

Samen met Stefaan, verantwoordelijk voor de plaatsingen en logistiek, plannen ze elk (ver)bouwproject tot in de puntjes om tot een naadloos resultaat te komen. Sinds lang is Stefaan actief in innovatie en het aansturen en begeleiden van bouwprojecten, op vlak van duurzaamheid en projectbeheer. Hij kent het belang van precisie, juiste afspraken met verschillende partijen en een nauwkeurige opvolging met aannemers. Ook hij wil steeds overtreffen in klantentevredenheid, en neemt meer het technische aspect op zich. Engagement en betrouwbaarheid tekenen hem, en een technische oplossing vinden voor een uitdagende situatie is helemaal zijn ding.

Ilse Cassiers
Stefaan

Texterior…waar interieur en exterieur samensmelten.

Ilse Cassiers