Vouwgordijnen of optrekgordijnen of American stores

Vouwgordijnen of ‘American stores’, zijn stukken vlak gestikte stof die aan de hand van een optreksysteem van koordjes de gordijnen naar boven of naar beneden laten gaan. Vouwgordijnen zijn functioneel en esthetisch mooi: ze zijn stijlvol, elegant en brengen een sfeervolle uitstraling. Zijn de stores naar beneden, dan ogen de gordijnen strak, want behalve de opdeling in horizontale vlakken, zijn ze vouwloos.

Ruime keuze aan stoffen

Allerhande stoffen kunnen hiervoor gekozen worden: zonwerend, transparant of verduisterend, brandwerend, effen of met dessin. Een combinatie van bijvoorbeeld transparante stores en verduisterende overgordijnen geven je èn privacy èn een optimale lichtinval. Daarnaast is het soms een voordeel om de ramen verticaal af te sluiten; ideaal als je niet veel beschikbare muren hebt (voor bv. kasten) en/of in het geheel geen visuele begrenzing voor de ramen wenst. 

Unieke confectiewijze

Vouwgordijnen worden bij Texterior steeds op maat geconfectioneerd. Dit gebeurt in alle precisie in het confectie-atelier met de lasersnijtafel en automatische tunnelsnijmachines.

De tunnels voor de baleinen kunnen voor of achter het gordijn gestikt worden. Kies je voor baleinen achter de gordijnstof, dan is de pakkethoogte minimaal omdat het gordijn aan iedere balein opgetrokken wordt. Bij baleinen voor de stof wordt het gordijn om de 2 baleinen opgetrokken en is de pakkethoogte groter.

Bijzonderheden…

Bij vouwgordijnen van Texterior kan je deze baleinen via het ultrasoon knoopsgat uitnemen, bijvoorbeeld voor reiniging. Een gepatenteerd hulsje in de tunnels houden de stoffen mooi strak. Versterkte afsteloogjes met transparante, zeer kleine Uv-bestendige ringetjes, zorgen voor een zeer discreet en kwalitatief ophangsysteem. Zo ligt het accent volledig op de stof.

Zijzomen worden blind gestikt (geen stiksels langs voorkant) en een zonwerende flap voorkomt rechtstreeks contact met zon en verkleuring door UV licht. 

Texterior vouwgordijnen pakkethoogte

Hoe groot? Zo groot! 

Ook voor schuine ramen, in dakramen, koepels of grote uitvoeringen bestaan American stores, en standaard kan Texterior tot 4,2m breed en wel 5,9m hoog gaan. Zelfs nog grotere buitenmaten zijn mogelijk, al vraag je je dan beter af of dit nog wel praktisch is. Wanneer je namelijk kiest voor 2 of meerdere vouwgordijnen naast elkaar, dan zorgt Texterior er uiteraard voor dat de baleinen mooi doorlopen.

Bediening vanuit de zetel, het bed, tijdens de reis, … ?
 

Wens je het comfort om vanop afstand de vouwgordijnen te regelen? Dat kan. Je kiest dan tussen een gewone motor met schakelaar, een motor met afstandsbediening of aangesloten op het domoticasysteem. Zelfs een systeem met timer of met geïntegreerde sensor is mogelijk. (Denk maar aan fel zonlicht of een automatisatie tijdens je afwezigheid.)

Wil je graag nog meer details of opties kennen, contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak: 0479/386765  of  info@texterior.be .

We laten je graag zien wat er kan in jouw ruimte.

Deel deze post:

Gerelateerde artikels

Outdoor of indoor stoffen: comfort van binnen naar buiten

Wil je maximaal en in alle comfort genieten van je buitenruimte? Bij Texterior kiezen we resoluut voor een grensvervaging tussen interieur en exterieur. Sinds Corona gebruiken we de buitenruimte als een supplementaire, bevrijdende en extra relax-ruimte. Met wat extra hulpmiddeltjes verlengen we graag het buitenseizoen. Buitengordijnen zijn mooi, efficiënt en van hoge kwaliteit, waardoor je een schaduw minnend of beschut plekje kunt creëren tegen fel licht of hitte of als extra wering tegen insecten. Voor luifels, veranda’s, pergola’s, overdekte terrassen, een poolhouse of bijhuisje in de tuin,…: het ruime outdoor-gamma van Texterior covert het. Bovendien kan je buitengordijnen ook binnen, bv. in de badkamer, gebruiken.
De vezels van buitengordijnen voldoen aan hoge technische eisen; ze zijn waterafstotend, vlek-en kleurbestendig (bestand tegen wrijving) en UV-beschermend.

Lees meer
Texterior dim-out gordijn Charlie 329330H15 BM wave

Dim-out of black-out? Gemoedsrust èn nachtrust?

Hoe donkerder je kamer, hoe gezonder. Je lichaam is gevoelig voor licht en donker. Wanneer het donker wordt, maakt je lichaam melatonine aan – een stofje waardoor je je moe voelt. Te veel licht kan zorgen voor slapeloosheid. Wil je nieuwe gordijnen in je slaapkamer? Maar zorgen al die mogelijke verschillen tussen gordijnstoffen voor gemoedsONrust? Want wat is het verschil; verduisterend, black-out, gevoerd, dim-out, een gordijn in een donkere kleur? Wat brengt me die melatonine?

Lees meer