Het begin…

Anno 2014, we laten ons huis tekenen door de architect. Absolute must; een ruime overdekte buitenruimte, waar je kan chillen, waar je kan tafelen, loungen, vrienden en familie ontvangen, en waar je ondertussen de spelende kinderen in het oog kan houden…

Zo geschiedt…

Achteraan aan het huis wordt een afgedekt gedeelte gebouwd, grenzend aan de keuken, met geïntegreerde buitendouche. Aan de onderzijde van de luifel komen 2 ingebouwde warmte-elementen, langs binnen met een schakelaar te bedienen. 2 dimbare ledlijnen volgen de grote lichtstraat in de luifel, en onderaan aan de uiterste zijkanten van de luifel komt, geïntegreerd in de crepi, een rail voor buitengordijnen.

Ik zie het al helemaal voor me… genietend van een aperitief in het gefilterd licht, terwijl de buitengordijnen dansen op een lichte zomerbries. Ik probeer het moment op te snuiven…alsof we toen al wisten dat Corona nog zou komen, dat binnen buiten zou worden, dat het binnenshuis enkele weken per jaar te warm zou zijn in die heetste zomermaanden, zelfs met een ‘perfecte’ regulatie van onze passief-woning.

Veel veel later…

Na enkele jaren als showroom verantwoordelijke bij een groothandel in afwerking, werk ik ondertussen als klantenbegeleiding bij een projectontwikkelaar. Ik spits me voornamelijk toe op de eindafwerking in een bouw (renovatie)proces. Regelmatig krijg ik de vraag bij wie de klanten nu terecht kunnen voor decoratie, textiel gerelateerd; gordijnen, kussens, tapijten (liefst op maat), zowel voor buiten als voor binnen. Velen zijn ondertussen tot het besef gekomen van het belang van die buitenruimte, ongeacht de grootte, want inmiddels is Corona de revue gepasseerd…

Het begint te borrelen… wat als…?

Wat als ik mijn overdekt terras thuis, zoals ik het me inbeeldde, nu eindelijk eens met textiel aankleed? Destijds keken we ervoor, maar we vonden geen partij die buitengordijnen kon aanbieden (of hier een garantie opgaf), en dus bleef het uit, ook al door onze focus op dat moment te verleggen naar de dagdagelijkse beslommeringen. … 

Wat als ik die gordijnen nu eindelijk eens zie swingen in de wind? Wat als die mooie textielkussens een goeie regenbui kunnen doorstaan, de natte zwembroeken van de kinderen, ijsjes-gemors, een kwijlende hond, … ?  Stevige, sierlijke, comfortabele kussens waarin ik kan wegsoezen onder de luifel in het gefilterde licht?

Wat als we de omgekeerde beweging maken? We vertrekken vanuit kwalitatieve buitenstoffen die even zacht en comfortabel aanvoelen en die ook binnen kunnen gebruikt worden?

Lang leve de grensvervaging!

Wie doet die begeleiding en aankleding van die ‘tussen’ruimte? Een ‘interieur’architect doet indoor, een tuinarchitect weet alles van buiten.
Maar ik zat / zit bij de bron, gebeten door architectuur en interieur, gestudeerd ook in die richting, absolute fan van chillen en aperitieven, èn textiel-lover…!
En zo kwam er Texterior; lang leve de samensmelting tussen textiel en inter-/exterieur.

Ik focus op de ideale combi van functionaliteit, comfort en esthetiek voor uw project, groot of klein, met advies aan huis en vrijblijvend voorstel. Mijn honger naar voelen blijft. Voelend, onderzoekend… met mijn handen aan stofjes en voelend met mijn hart als het weer harder bonst om het resultaat te zien van een ruimte die mooi, comfortabel en naar wens ingericht werd. Vraag maar raak.

Deel deze post:

Gerelateerde artikels

Texterior dim-out gordijn Charlie 329330H15 BM wave

Dim-out of black-out? Gemoedsrust èn nachtrust?

Hoe donkerder je kamer, hoe gezonder. Je lichaam is gevoelig voor licht en donker. Wanneer het donker wordt, maakt je lichaam melatonine aan – een stofje waardoor je je moe voelt. Te veel licht kan zorgen voor slapeloosheid. Wil je nieuwe gordijnen in je slaapkamer? Maar zorgen al die mogelijke verschillen tussen gordijnstoffen voor gemoedsONrust? Want wat is het verschil; verduisterend, black-out, gevoerd, dim-out, een gordijn in een donkere kleur? Wat brengt me die melatonine?

Lees meer

Nieuwe trends in raamdecoratie 2023

Raamdecoratie als absolute sfeermaker is de ideale manier om karakter aan een interieur te geven. Twijfel je nog over de looks en feel? Met deze trends ben je helemaal mee in interieur/exterieurland:

Lees meer