Isolerende raambekleding als besparing op de energierekening

Nog steeds is het buiten koud en maken we het binnen gezellig warm. Jammer genoeg heeft dit soms, meer dan we willen, een impact op onze energiefacturen. De juiste raamdecoratie kan je helpen om de warmte binnen te houden tijdens die koude winterdagen. Wist je dat het warmteverlies via de ramen kan oplopen tot 20%, en zelfs nog meer bij enkel glas?

Met isolerende raamdecoratie kan je dat warmteverlies beperken en zo besparen op je energierekening.
Overdag is het aan te raden om de gordijnen open te laten, zodat de winterzon de woning kan opwarmen. ’s Avonds sluit je best de gordijnen, dan wordt de warmte binnengehouden. Texterior geeft je graag wat tips:

 

Tip 1: Dikke of gevoerde stoffen

 

Gevoerde of verduisterende gordijnen creëren een gezellige sfeer tijdens die donkere wintermaanden, ze helpen bovendien om de warmte binnen te houden. Hoe dikker de stof, hoe beter de isolatiewaarde. Ons ruime aanbod gevoerde -en dim-out stoffen spelen hier perfect op in. Ook de Fusion-collectie -de stoffen met geïntegreerde voering- hebben een uitstekende isolatiewaarde èn zijn budgettair voordeliger dan standaard gevoerde stoffen. 

Tip 2: Combineren, combineren, combineren

 

Door verschillende soorten raambekleding te combineren, creëer je extra volume en kan je de warmte ook nog beter binnenhouden. Door voor een extra luchtlaag te zorgen, kan de warmte moeilijker ontsnappen. Leuke en elegante combinatiemogelijkheden zijn dikke overgordijnen met inbetweens, of overgordijnen met vouwgordijnen. Of wat dacht je van overgordijnen en houten jaloezieën? De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos!

Texterior combinatie gordijnen roos en wit

Tip 3: Ook rolgordijnen werken isolerend

Wist je dat ook rolgordijnen een isolerende werking kunnen hebben? De rolgordijnen die Texterior verdeelt, heeft een innovatieve laminatietechniek. Daarbij worden twee lagen stof – gelijke of verschillende – aan elkaar gehecht met daartussen een extra film. Vervolgens worden deze stoffen verhard, om ze geschikt te maken
voor rolgordijnen. Door het combineren van deze verschillende lagen, wordt het rolgordijn extra isolerend en hou je de warmte beter binnen. Onze nieuwe
rolgordijncollectie bevat tal van gelamineerde stoffen met een prachtige textielrijke uitstraling. Zo til je niet alleen jouw interieur naar een hoger niveau, maar bespaar je ook nog eens op die energierekening.

 Wil je graag zien wat er kan in uw interieur? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak en we brengen de showroom tot bij jou; info@texterior.be of 0479/386765.  Bestel je nog voor  28 februari ’23 je Fusion overgordijnen of vouwgordijnen? Dan geniet je bovendien nog van een extra korting!

Deel deze post:

Gerelateerde artikels

Outdoor of indoor stoffen: comfort van binnen naar buiten

Wil je maximaal en in alle comfort genieten van je buitenruimte? Bij Texterior kiezen we resoluut voor een grensvervaging tussen interieur en exterieur. Sinds Corona gebruiken we de buitenruimte als een supplementaire, bevrijdende en extra relax-ruimte. Met wat extra hulpmiddeltjes verlengen we graag het buitenseizoen. Buitengordijnen zijn mooi, efficiënt en van hoge kwaliteit, waardoor je een schaduw minnend of beschut plekje kunt creëren tegen fel licht of hitte of als extra wering tegen insecten. Voor luifels, veranda’s, pergola’s, overdekte terrassen, een poolhouse of bijhuisje in de tuin,…: het ruime outdoor-gamma van Texterior covert het. Bovendien kan je buitengordijnen ook binnen, bv. in de badkamer, gebruiken.
De vezels van buitengordijnen voldoen aan hoge technische eisen; ze zijn waterafstotend, vlek-en kleurbestendig (bestand tegen wrijving) en UV-beschermend.

Lees meer
Texterior vouwgordijnstaandlr

Vouwgordijnen of optrekgordijnen of American stores

Vouwgordijnen of ‘American stores’, zijn stukken vlak gestikte stof die aan de hand van een optreksysteem van koordjes de gordijnen naar boven of naar beneden laten gaan.
Vouwgordijnen zijn functioneel en esthetisch mooi: ze zijn stijlvol, elegant en brengen een sfeervolle uitstraling. Zijn de stores naar beneden, dan ogen de gordijnen strak, want behalve de opdeling in horizontale vlakken, zijn ze vouwloos.

Lees meer