Isolerende raambekleding als besparing op de energierekening

Nog steeds is het buiten koud en maken we het binnen gezellig warm. Jammer genoeg heeft dit soms, meer dan we willen, een impact op onze energiefacturen. De juiste raamdecoratie kan je helpen om de warmte binnen te houden tijdens die koude winterdagen. Wist je dat het warmteverlies via de ramen kan oplopen tot 20%, en zelfs nog meer bij enkel glas?

Met isolerende raamdecoratie kan je dat warmteverlies beperken en zo besparen op je energierekening.
Overdag is het aan te raden om de gordijnen open te laten, zodat de winterzon de woning kan opwarmen. ’s Avonds sluit je best de gordijnen, dan wordt de warmte binnengehouden. Texterior geeft je graag wat tips:

Tip 1: Dikke of gevoerde stoffen

 

Gevoerde of verduisterende gordijnen creëren een gezellige sfeer tijdens die donkere wintermaanden, ze helpen bovendien om de warmte binnen te houden. Hoe dikker de stof, hoe beter de isolatiewaarde. Ons ruime aanbod gevoerde -en dim-out stoffen spelen hier perfect op in. Ook de Fusion-collectie -de stoffen met geïntegreerde voering- hebben een uitstekende isolatiewaarde èn zijn budgettair voordeliger dan standaard gevoerde stoffen. 

Tip 2: Combineren, combineren, combineren

 

Door verschillende soorten raambekleding te combineren, creëer je extra volume en kan je de warmte ook nog beter binnenhouden. Door voor een extra luchtlaag te zorgen, kan de warmte moeilijker ontsnappen. Leuke en elegante combinatiemogelijkheden zijn dikke overgordijnen met inbetweens, of overgordijnen met vouwgordijnen. Of wat dacht je van overgordijnen en houten jaloezieën? De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos!

Tip 3: Ook rolgordijnen werken isolerend

 

Wist je dat ook rolgordijnen een isolerende werking kunnen hebben? De rolgordijnen die Texterior verdeelt, heeft een innovatieve laminatietechniek. Daarbij worden twee lagen stof – gelijke of verschillende – aan elkaar gehecht met daartussen een extra film. Vervolgens worden deze stoffen verhard, om ze geschikt te maken
voor rolgordijnen. Door het combineren van deze verschillende lagen, wordt het rolgordijn extra isolerend en hou je de warmte beter binnen. Onze nieuwe
rolgordijncollectie bevat tal van gelamineerde stoffen met een prachtige textielrijke uitstraling. Zo til je niet alleen jouw interieur naar een hoger niveau, maar bespaar je ook nog eens op die energierekening.

Wil je graag zien wat er kan in uw interieur? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak en we brengen de showroom tot bij jou; info@texterior.be of 0479/386765.  Bestel je nog voor  28 februari ’23 je Fusion overgordijnen of vouwgordijnen? Dan geniet je bovendien nog van een extra korting!

Deel deze post:

Gerelateerde artikels

Texterior dim-out gordijn Charlie 329330H15 BM wave

Dim-out of black-out? Gemoedsrust èn nachtrust?

Hoe donkerder je kamer, hoe gezonder. Je lichaam is gevoelig voor licht en donker. Wanneer het donker wordt, maakt je lichaam melatonine aan – een stofje waardoor je je moe voelt. Te veel licht kan zorgen voor slapeloosheid. Wil je nieuwe gordijnen in je slaapkamer? Maar zorgen al die mogelijke verschillen tussen gordijnstoffen voor gemoedsONrust? Want wat is het verschil; verduisterend, black-out, gevoerd, dim-out, een gordijn in een donkere kleur? Wat brengt me die melatonine?

Lees meer

Nieuwe trends in raamdecoratie 2023

Raamdecoratie als absolute sfeermaker is de ideale manier om karakter aan een interieur te geven. Twijfel je nog over de looks en feel? Met deze trends ben je helemaal mee in interieur/exterieurland:

Lees meer