Nieuwe trends in raamdecoratie 2023

Raamdecoratie als absolute sfeermaker is de ideale manier om karakter aan een interieur te geven. Twijfel je nog over de looks en feel? Met deze trends ben je helemaal mee in interieur/exterieurland:

Slow living: focus op natuur & duurzaamheid

Natuurlijke materialen en kleuren staan in deze slow living stijl centraal; rotan, bamboe in combinatie met oud-of zachtroze, beige, vleeskleur,…zijn weer helemaal ‘in’. Overweeg je wel eens een roze gordijn? Absoluut doen!  Daarnaast speelt duurzaamheid een grote rol.

Bij Texterior kan je trouwens gordijnstoffen laten behandelen met W.E.T. voor een langere levensduur. Dankzij W.E.T. zijn vlekken verleden tijd en kan je zorgeloos genieten van jouw prachtige raamdecoratie.

 

Prints en patronen.

Naast neutrale stoffen zijn ook stoffen met patronen en geometrische vormen of bloemenprints in neutrale en felle kleuren zeer trendy. Ideaal om je interieur wat extra leven te geven. Durf je? Mocht dat iets te catchy zijn voor jou, dan scoor je ook nog steeds met aaibare stoffen voor gordijnen (denk maar aan velours) of meubels in organische vormen.

 

 

Duurzame jaloezieën voor je ramen

Houten jaloezieën zijn bijzonder hip en passen goed bij deze hedendaagse woontrends. Je combineert zo’n jaloezie bijvoorbeeld goed met aardse tinten, zoals roestbruin en beige. Daarbij is het een fijne match met andere natuurlijke tinten en stoffen in je woning. Denk aan die rotan, linnen en teddystof.

Met het oog op duurzaamheid kiezen we nu liever voor raamdecoratie waar we lang wat aan hebben. Dikke gordijnen werken al heel isolerend. Dat is ook het geval bij jaloezieën die gemaakt zijn van duurzaam hout waarmee je in de zomer je huis koel houdt en waarmee je in de winter profiteert van een lekker warm huis. Ga je ook nog eens voor elektrische jaloezieën; dan kies je voor duurzaamheid én gemak.

Donkere raamdecoratie.

Een trend voor wie houdt van ietwat gewaagde keuzes: donkere raamdecoratie. Van zwart of bruin tot donkergroen of diepblauw, donkere kleuren geven een geborgen gevoel en zijn een echte sfeermaker. Bovendien zorgt donkere raamdecoratie ervoor dat andere kleuren in je interieur nog beter uitkomen.

 

Raamdecoratie combineren.

Door verschillende types raamdecoratie te combineren, creëer je verschillende lagen die extra sfeer toevoegen aan een interieur. Bovendien kan je zo aan meerdere wensen qua transparantie en privacy voldoen. Door bijvoorbeeld een lichtdoorlatende stof te combineren met een verduisterende stof, kan je klant overdag genieten van de lichtinval zonder te hoeven inboeten op privacy wanneer het ’s avonds donker wordt. Er zijn tal van leuke combinaties mogelijk. Denk maar aan twee soorten overgordijnen, vouwgordijnen met overgordijnen of houten jaloezieën met overgordijnen.

Outdoor.

Texterior juicht deze trend heel erg toe: outdoor wordt indoor en vice versa. Meubelen en accessoires die initieel enkel voor buiten werden gebruikt, krijgen een dubbele functie. We gaan voor een volledige symbiose tussen indoor en outdoor. Gordijnstoffen geschikt voor buiten (vlek-en schimmelwerend en sterk UV bestendig) kunnen onder een luifel èn binnen hangen, zonder in te boeten aan dat comfort of die aaibaarheid. De dagen dat tapijten enkel binnen werden gelegd, zijn ook voorbij; denk maar aan de vele maten, texturen, materialen en kleuren die we uit de indoor tapijten kenden, vinden we ook voor het exterieur terug. Je terras, stadskoer, of tuin, ongeacht de grootte van de buitenruimte,  is nu het verlengde van binnen geworden, en een volwaardige aankleding waard. Texterior helpt je graag om aan de hand van textiel-oplossingen die samensmelting tussen binnen en buiten te bevorderen.

Gordijnen als roomdivider.

Op zoek naar een sfeervolle roomdivider? Vaak wordt gedacht aan zaken zoals een wand, kast, bureau of boekenplank, maar wat dacht je van gordijnen? Zo creëer je zonder enige moeite warmte en gezelligheid. Handig wanneer één ruimte verschillende functies heeft die je van elkaar wil scheiden. Maar ook ideaal om een grote ruimte wat knusser te maken.

 

Wil je graag zien wat er kan in jouw interieur? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak en we brengen de showroom tot bij jou; info@texterior.be of 0479/386765.  Deze vele uiteenlopende oplossingen in raambekleding lichten we graag ter plaatse toe. Aan de hand van jouw ruimte, met zijn specifieke architectuur, jouw stijl, en jouw persoonlijke woonwens, kunnen we best zoeken naar de meest optimale oplossing.

Deel deze post:

Gerelateerde artikels

Outdoor of indoor stoffen: comfort van binnen naar buiten

Wil je maximaal en in alle comfort genieten van je buitenruimte? Bij Texterior kiezen we resoluut voor een grensvervaging tussen interieur en exterieur. Sinds Corona gebruiken we de buitenruimte als een supplementaire, bevrijdende en extra relax-ruimte. Met wat extra hulpmiddeltjes verlengen we graag het buitenseizoen. Buitengordijnen zijn mooi, efficiënt en van hoge kwaliteit, waardoor je een schaduw minnend of beschut plekje kunt creëren tegen fel licht of hitte of als extra wering tegen insecten. Voor luifels, veranda’s, pergola’s, overdekte terrassen, een poolhouse of bijhuisje in de tuin,…: het ruime outdoor-gamma van Texterior covert het. Bovendien kan je buitengordijnen ook binnen, bv. in de badkamer, gebruiken.
De vezels van buitengordijnen voldoen aan hoge technische eisen; ze zijn waterafstotend, vlek-en kleurbestendig (bestand tegen wrijving) en UV-beschermend.

Lees meer
Texterior vouwgordijnstaandlr

Vouwgordijnen of optrekgordijnen of American stores

Vouwgordijnen of ‘American stores’, zijn stukken vlak gestikte stof die aan de hand van een optreksysteem van koordjes de gordijnen naar boven of naar beneden laten gaan.
Vouwgordijnen zijn functioneel en esthetisch mooi: ze zijn stijlvol, elegant en brengen een sfeervolle uitstraling. Zijn de stores naar beneden, dan ogen de gordijnen strak, want behalve de opdeling in horizontale vlakken, zijn ze vouwloos.

Lees meer