Nieuwe trends in raamdecoratie 2023

Raamdecoratie als absolute sfeermaker is de ideale manier om karakter aan een interieur te geven. Twijfel je nog over de looks en feel? Met deze trends ben je helemaal mee in interieur/exterieurland:

Slow living: focus op natuur & duurzaamheid

Natuurlijke materialen en kleuren staan in deze slow living stijl centraal; rotan, bamboe in combinatie met oud-of zachtroze, beige, vleeskleur,…zijn weer helemaal ‘in’. Overweeg je wel eens een roze gordijn? Absoluut doen!  Daarnaast speelt duurzaamheid een grote rol.

Bij Texterior kan je trouwens gordijnstoffen laten behandelen met W.E.T. voor een langere levensduur. Dankzij W.E.T. zijn vlekken verleden tijd en kan je zorgeloos genieten van jouw prachtige raamdecoratie.

 

Prints en patronen.

Naast neutrale stoffen zijn ook stoffen met patronen en geometrische vormen of bloemenprints in neutrale en felle kleuren zeer trendy. Ideaal om je interieur wat extra leven te geven. Durf je? Mocht dat iets te catchy zijn voor jou, dan scoor je ook nog steeds met aaibare stoffen voor gordijnen (denk maar aan velours) of meubels in organische vormen.

 

 

Duurzame jaloezieën voor je ramen

Houten jaloezieën zijn bijzonder hip en passen goed bij deze hedendaagse woontrends. Je combineert zo’n jaloezie bijvoorbeeld goed met aardse tinten, zoals roestbruin en beige. Daarbij is het een fijne match met andere natuurlijke tinten en stoffen in je woning. Denk aan die rotan, linnen en teddystof.

Met het oog op duurzaamheid kiezen we nu liever voor raamdecoratie waar we lang wat aan hebben. Dikke gordijnen werken al heel isolerend. Dat is ook het geval bij jaloezieën die gemaakt zijn van duurzaam hout waarmee je in de zomer je huis koel houdt en waarmee je in de winter profiteert van een lekker warm huis. Ga je ook nog eens voor elektrische jaloezieën; dan kies je voor duurzaamheid én gemak.

Donkere raamdecoratie.

Een trend voor wie houdt van ietwat gewaagde keuzes: donkere raamdecoratie. Van zwart of bruin tot donkergroen of diepblauw, donkere kleuren geven een geborgen gevoel en zijn een echte sfeermaker. Bovendien zorgt donkere raamdecoratie ervoor dat andere kleuren in je interieur nog beter uitkomen.

 

Raamdecoratie combineren.

Door verschillende types raamdecoratie te combineren, creëer je verschillende lagen die extra sfeer toevoegen aan een interieur. Bovendien kan je zo aan meerdere wensen qua transparantie en privacy voldoen. Door bijvoorbeeld een lichtdoorlatende stof te combineren met een verduisterende stof, kan je klant overdag genieten van de lichtinval zonder te hoeven inboeten op privacy wanneer het ’s avonds donker wordt. Er zijn tal van leuke combinaties mogelijk. Denk maar aan twee soorten overgordijnen, vouwgordijnen met overgordijnen of houten jaloezieën met overgordijnen.

Outdoor.

Texterior juicht deze trend heel erg toe: outdoor wordt indoor en vice versa. Meubelen en accessoires die initieel enkel voor buiten werden gebruikt, krijgen een dubbele functie. We gaan voor een volledige symbiose tussen indoor en outdoor. Gordijnstoffen geschikt voor buiten (vlek-en schimmelwerend en sterk UV bestendig) kunnen onder een luifel èn binnen hangen, zonder in te boeten aan dat comfort of die aaibaarheid. De dagen dat tapijten enkel binnen werden gelegd, zijn ook voorbij; denk maar aan de vele maten, texturen, materialen en kleuren die we uit de indoor tapijten kenden, vinden we ook voor het exterieur terug. Je terras, stadskoer, of tuin, ongeacht de grootte van de buitenruimte,  is nu het verlengde van binnen geworden, en een volwaardige aankleding waard. Texterior helpt je graag om aan de hand van textiel-oplossingen die samensmelting tussen binnen en buiten te bevorderen.

Gordijnen als roomdivider.

Op zoek naar een sfeervolle roomdivider? Vaak wordt gedacht aan zaken zoals een wand, kast, bureau of boekenplank, maar wat dacht je van gordijnen? Zo creëer je zonder enige moeite warmte en gezelligheid. Handig wanneer één ruimte verschillende functies heeft die je van elkaar wil scheiden. Maar ook ideaal om een grote ruimte wat knusser te maken.

 

Wil je graag zien wat er kan in jouw interieur? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak en we brengen de showroom tot bij jou; info@texterior.be of 0479/386765.  Deze vele uiteenlopende oplossingen in raambekleding lichten we graag ter plaatse toe. Aan de hand van jouw ruimte, met zijn specifieke architectuur, jouw stijl, en jouw persoonlijke woonwens, kunnen we best zoeken naar de meest optimale oplossing.

Deel deze post:

Gerelateerde artikels

Texterior dim-out gordijn Charlie 329330H15 BM wave

Dim-out of black-out? Gemoedsrust èn nachtrust?

Hoe donkerder je kamer, hoe gezonder. Je lichaam is gevoelig voor licht en donker. Wanneer het donker wordt, maakt je lichaam melatonine aan – een stofje waardoor je je moe voelt. Te veel licht kan zorgen voor slapeloosheid. Wil je nieuwe gordijnen in je slaapkamer? Maar zorgen al die mogelijke verschillen tussen gordijnstoffen voor gemoedsONrust? Want wat is het verschil; verduisterend, black-out, gevoerd, dim-out, een gordijn in een donkere kleur? Wat brengt me die melatonine?

Lees meer
combinatie vouwgordijnen overgordijnen en lamellen

Isolerende raambekleding als besparing op de energierekening

Nog steeds is het buiten koud en maken we het binnen gezellig warm. Jammer genoeg heeft dit soms, meer dan we willen, een impact op onze energiefacturen.
De juiste raamdecoratie kan je helpen om de warmte binnen te houden tijdens die koude winterdagen. Wist je dat het warmteverlies via de ramen kan oplopen tot 20%, en zelfs nog meer bij enkel glas?

Lees meer